předchozí <<  3/10 >> následující

Vodní rostliny do jezírka

9.12.2013 10:59 | bio-bazeny

Vodní rostliny v jezírku patří k pěknému oživení, které si můžete dovolit i Vy, pokud máte zahradní jezírko. Vodní rostliny najdou své uplatnění ve více směrech. Vodní rostliny nejsou jen estetickou záležitostí jezírka, mnohým rybám či živočichům v jezírku poskytují domov a vytvářejí i důležitý plankton. Třeba si však při vysazování rostlin uvědomit, které typy se kterými mohou být, ale i to, zda mají dostatečný prostor na svůj růst či jiné podmínky, které si rozebereme níže.

 

Vodní rostliny do jezírkaKolik rostlin do jezera?

Každá rostlina v jezírku, ale i obecně, roste jinak, potřebuje k tomu jiné podmínky a vlastnosti okolí. Při vodních rostlinách hovoříme zejména o jejich hustotě na určitou plochu. V zásadě platí, že pokud chcete dosáhnout biologickou rovnováhu, stačí Vám k tomu pokrýt přibližně 30 % jezírka. Samozřejmě, potřebujete k tomu ještě další technologie, abyste dosáhli zmiňovanou rovnováhu jako například čerpadlo či filtr s UV lampou. Důležité však je, aby rostliny byly dostatečně různorodé respektive výběr rostlin byl takový, aby zajistil rovnováhu. U rostlin si snad každý vzpomene na okysličování a na to, jaký obecně mají velmi pozitivní význam na prostředí. Správným výběrem rostlin dokážete docílit okysličování na dostatečné úrovni, ale i zabránění nadměrné tvorby řas v jezírku.

 

Dělení vodních rostlin

V zásadě vodní rostliny rozdělujeme na tři typy a to podle jejich užitečnosti.

 

Vodní rostliny do jezírkaVýhody přítomnosti vodních rostlin

Zapomeňte na to, že vodní rostliny mohou jezírku škodit a potřebujete se o ně speciálně starat, jen aby neustále kvetly a rostly. Rostliny v koupacích jezírkách mohou vypadat velmi elegantně a vkusně. Stačí, když si zvolíte správný výběr a vytvoříme pomocí nich správnou biologickou rovnováhu. Spolu s rybami či jinými živočichy vytvářejí skutečně krásné prostředí. Nechte si i Vy zkrášlit svou zahradu koupacím jezírkem nebo bio - bazénem, díky čemuž si budete moci užívat chvíle v zahradě nejen během léta ale během celého roku. Rostliny nemusíte mít jen v samotném jezírku. Můžete je mít vysazeny i mimo jezírka a docílíte tím celkově velmi dobrou estetickou stránku celé zahrady. Jezírko dokáže zpříjemnit celkový pobyt v ní a dokáže Vám vytvořit potěšení během celého roku a to zejména z kvetoucích rostlin a celkového života v něm. Nechte nás, abychom i Vám vytvořili taktů oázu klidu a odpočinku ve Vaší zahradě. Kontaktujte nás a my se již postaráme o výstavbu a celkovou realizaci projektu.


Fotogalerie


Sdílejte na sociálních sítích
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 
předchozí <<  3/10 >> následující

Soubory cookie používáme, abychom zajistili co nejlepší prohlížení našich webových stránek. Další informace naleznete na stránce jak používáme cookies
SOUHLASÍM    Odmítám