logo
Nákupní košík



Bazény, Zastřešení, E-shop, Kontakt
Menu bazén
 

Jak vyčistit bazén

21.10.2013 15:49 | bio-bazeny

Každý z nás zřejmě dobře zná záběry ve filmu, kde je křišťálově čistá voda v bazénu. Určitě je to cíl všech, kteří mají bazén doma. I v reklamě či jakémkoliv plakátě nevidíte kalnou vodu, která je místy až zelená či jinak znečištěná. Řešení je podobné jako s čímkoliv jiným. Prevence. Právě tím, že budete do bazénu dávat neustále potřebné prostředky, váš bazén bude vypadat dokonale a bude neustále připraven. Samozřejmě, neznamená to, že každý den do něj třeba vlévat hektolitry prostředků, ale vodu neustále pomocí testerů kontrolovat a být si tak jistý jestli je třeba doplnit nějaké látky nebo naopak, všeho je dostatek a voda je v dobré kondici. Pokud se však dostanete do bodu, kdy je váš bazén znečištěn, pak byste měli postupovat podle níže uvedených kroků.

BazénSamotná písková filtrace je základ k tomu, abyste váš bazén udržovali jako tak čistý a bez zbytečného kalu. Písek, který se v ní nachází byste měli vyměnit minimálně jednou za dva roky. Kromě toho je na ní možnost i propláchnout, kterou byste měli stisknout minimálně jednou za dva týdny. Špína, kterou obsahuje písek se dostane pomocí proudu vody ven a tak nehrozí, že by se opět ocitla ve vašem bazénu. Kromě toho byste měli mít i bazénovou síťku, s níž dokážete vyčistit bazén od velkých nečistot. Bazénový vysavač se také zabydluje u mnoha. Je velmi jednoduchý na používání a proto je i velmi oblíbený. Kromě toho však dokáže perfektně vyčistit spodní část vašeho bazénu.

Všechno se to však začíná měřením hodnoty pH. Ta by měla být v optimální rovině a tudíž měli byste se pohybovat v rozmezí 7,0 až 7,4. Pokud je vaše pH nižší nebo vyšší, dá se to napravit prostředky, které se nalijí do bazénu a voda se rozmíchá. Dobré je pokud byste si zkontrolovali i tvrdost vody. Ta nesmí být vyšší než 18 ° N. Samozřejmě, i tento údaj se dá správnými prostředky upravit. Jestliže se teplota vody šplhá do vyšších čísel, pak je nutné, abyste zajistili vaši vodu o zelených řas. Pokud se vám to nepodaří a přece jen vidíte " zelenou " vodu, pak byste měli použít zhlukovač těchto řas. Všechny řasy se shluknou do větších a vy je můžete pomocí filtrace nebo pomocí vysavače dostat ven z bazénu. Dobré je však, abyste to s prostředky příliš nepřeháněli a abyste je nedávali do bazénu více než třeba. Určitě se nechcete koupat v různých mikroorganismech a vodě, která je čistá jen navenek, ale přitom je obsahově velmi znečištěná. Samotná údržba bazénu je nenáročná pokud se jí věnujete častěji a v menších dávkách. Pokud najednou zjistíte že máte několik problémů (zelená, kalná a znečištěná voda, která má i vysokou tvrdost či pH ) pak je problém dostat bazén zpět do dobré kondice. Určitě se to dá jen je otázkou jak moc se vám to oplácí a jak moc chcete do takového čištění investovat své peníze a čas.


Fotogalerie


Sdílejte na sociálních sítích
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 



Všechna práva vyhrazena - www.bio-bazeny.cz
Tvorba web stránek od GRANDIOSOFT




© Copyright 2011 | Bazény | Partneri | Tvorba web stránok od Grandiosoft | Blog

Soubory cookie používáme, abychom zajistili co nejlepší prohlížení našich webových stránek. Další informace naleznete na stránce jak používáme cookies
SOUHLASÍM    Odmítám