předchozí <<  9/10 >> následující

Jak zazimovat bazén

17.10.2013 19:59 | bio-bazeny

Pokud teploty venku klesají pod přibližně 10 ° C, pak je vhodné, abyste svůj bazén zazimovali. Je to velmi zásadní proces vedle údržbě o bazén a neměli byste ho podcenit. Bazén během zimního období nebudete používat a tak je dobré, abyste ho vůbec na to nepoužívání důkladně připravili.

V zásadě existují dva typy bazénů avšak jejich zazimování je diametrálně odlišné. U bazénů, které jsou nadzemní a jsou z PVC je zazimování velmi jednoduché a tedy vodu nejdříve vyčistíme od velkých nečistot jež zabrání vypouštění z bazénu a následně vodu z bazénu vypustíme. Pokud máme bazén prázdný, můžeme ho chemickými prostředky vyčistit a následně nechat vyschnout. Po přibližně dvou dnech je bazén suchý a můžeme ho skladovat. Bazén nikdy nepřekládáme, jako když si skládáte doma oblečení ale spíše rolujeme. Je to kvůli tomu, aby během zimy bazén nepopraskal a aby se na něm nevytvořily nechtěné jevy připomínající zvrásněný.

BazénPokud máte bazén zapuštěný v zemi pak je proces o něco náročnější a je třeba dodržovat všechny kroky, abyste na nic nezapomněli protože by vás to mohlo stát příliš. Na začátku celého procesu je důkladné zbavení nečistot. To můžete udělat i pomocí síťky, kterou určitě máte k bazénu. Po tom jak jste bazén důkladně vyčistili ručně, můžete si vzít takzvaný vodní vysavač. Pokud ho nemáte, půjčte si ho nebo si ho kupte, určitě se vám sejde i během celého roku. Obsluha takového vysavače je poměrně jednoduchá a podobá se té při klasickém vysavači. Vysáváním docílíte to, že bakterie a nečistoty, které jsou velmi malých rozměrů a jsou ve shlucích usazeny na spodu bazénu se dostanou z něj pryč. Můžete použít i vaši filtraci, pravděpodobně pískovou, a také tímto způsobem vyčistit svůj bazén. Bazén máme vyčištěný a nyní třeba zkontrolovat kvalitu vody v něm. Ta se měří pomocí pH hodnot, které by měly být přibližně 7 až 7,4 a při chloru 0,3 až 0,5 mg / l. Neměli byste to podceňovat a pokud vám vaše voda v bazénu ukazuje jiné hodnoty, rozhodně byste měli docílit pomocí chemických prostředků, aby se dostala na optimální hodnoty a úroveň. Máme vyčištěný bazén od nečistot a má i optimální vlastnosti. Můžeme z ní vypustit určitou část, aby se hladina nacházela pod úrovní skimmeru, to je hladinový sběrač nečistot. Tuto operaci je možné provést i před zahájením samotného procesu zazimování. Nyní bychom se mohli podívat na naše filtrační mechanismy. Filtraci je také dobré připravit na to, že přichází zima as ní spojené mínusové teploty. Je dobré, pokud byste vodu z filtrační nádoby pomocí ventilu, který najdete na spodu vypustili a následně odnesli do nějaké suché místnosti, kde teplota nebude kolísat pod bodem mrazu, ideálně někam dovnitř. Bazén ještě jednou zkontrolujeme a ujistíme se že ani na bocích bazénu a na jeho stěnách nezůstaly nějaké nečistoty. Pokud ano, je třeba je smýt, aby náhodou nezaschly a pak by se nedaly dobře setřít. Bazén následně můžeme zakrýt fólií určenou na zazimování. Ta na něm zůstane po celou dobu a tedy chrání bazén od vnějších živlů.


Fotogalerie


Sdílejte na sociálních sítích
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 
předchozí <<  9/10 >> následující

Soubory cookie používáme, abychom zajistili co nejlepší prohlížení našich webových stránek. Další informace naleznete na stránce jak používáme cookies
SOUHLASÍM    Odmítám