logo
Nákupní košík



Bazény, Zastřešení, E-shop, Kontakt
Menu bazén
 
předchozí <<  10/10 

Jaký bazén

16.10.2013 14:02 | bio-bazeny

Otázku, který bazén je pro nás vhodný si kladou mnozí. Odpověď na ni není jednoduchá a vůbec není totožná. Každý z nás má přece jiné priority a každý máme i jiné představy o bazénu. Na začátek je tedy dobré zodpovědět si základní otázky, které by nás mohly dovést k tomu správnému bazénu, nebo minimálně zúžit okruh potencionálních typů a druhů bazénů.

Na co bazén budete používat? Ano, mnozí se zasmějí a řeknou si, vždyť to je jasné, na co bych ho používal či používala. Není to však samozřejmé a kolik lidí, tolik chutí. Někdo se v bazénu koupat nebude vůbec a přece ho kupuje. Může to být rodič dětí, kteří jim chce tak oživit letní prázdniny a koupit jim věc, která je určitě potěší a kde se dokonale vyřádit. Jiní lidé mají zase zájem plavat v bazénu, na což se také hodí pouze specifické typy bazénů, které si popíšeme níže. Pro někoho je prioritou, aby si v bazénu oddechl, zregeneroval tělo a aby se příliš o něj nemusel starat. U těchto lidí je skoro jisté, že bazén bude menších rozměrů s nižšími náklady na provoz a menším objemem vody. Každý jsme tedy rozdílní ale měli bychom hned na začátku vědět co bychom požadovali od bazénu a tedy jaké máme požadavky na něj.

BazénUž na první pohled je snad každému jasné, že existují v zásadě dva základní typy bazénů. Bazén je buď zapuštěn nebo je samostatně stojící. Zapuštěný bazén je spíše vhodný pro náročnější uživatele, kteří jej budou intenzivně využívat a kteří hledají v bazénu i dostatek prostoru například pro plavání. Je tedy více než jisté, že bude větších rozměrů, ale s tím je třeba počítat i vyšší náklady na provoz ale i samotnou výstavbu. Volně stojících bazénů se prodává mnohem více a i zde lze hovořit o dvou typech a to bazénu nafukovacím, který je z ohebného materiálu a staví se přímo - úměrně s přítokem vody do něj a bazénu, který si výstavu z plechových panelů a následně i měkké fólie. Bazény jsou pevnější i když musíte si je vystavět sami zatímco v prvním případě nestavíte nic.

Pokud již máte vybraný bazén, pak byste si měli vybrat i místo, kde ho umístit. Na zahradě třeba najít plochu která je relativně rovná a na kterou svítí sluneční paprsky většinu dne. Není totiž dobré stavět bazén tam, kde svítí slunce jen na poledne, kdy se i tak nezvyknete koupat. Základní parametry bazénu, jako je jeho velikost a hloubka byste měli mít rozmyšleno a měli byste vědět, že zatímco u bazénů, které se staví se zvyšujícím se objemem vody je hloubka skoro vždy přibližně 60 cm, samozřejmě jsou i nižší, avšak tato hloubka je nejpoužívanější, tak u bazénů stavěných z plechových panelů je hloubka klidně i jeden metr. Pokud byste tedy bazén chtěli pro vaše děti a ne pro vás, vězte, že jejich bezpečnost můžete regulovat i tímto způsobem. Ne vždy je však ochráníte před vším, ale minimálně hloubka vody v bazénu se dá vámi určit.


Fotogalerie


Sdílejte na sociálních sítích
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 
předchozí <<  10/10 



Všechna práva vyhrazena - www.bio-bazeny.cz
Tvorba web stránek od GRANDIOSOFT




© Copyright 2011 | Bazény | Partneri | Tvorba web stránok od Grandiosoft | Blog

Soubory cookie používáme, abychom zajistili co nejlepší prohlížení našich webových stránek. Další informace naleznete na stránce jak používáme cookies
SOUHLASÍM    Odmítám