předchozí <<  7/10 >> následující

Údržba bazénové vody

22.10.2013 18:25 | bio-bazeny

Údržba bazénové vodyPokud vlastníte doma bazén, určitě byste chtěli mít vodu v něm stále čistou a průzračnou. Samozřejmě, nechcete se koupat v nějaké kalné vodě, která má v sobě různé nečistoty. K tomu však potřebujete i několik nástrojů, díky kterým byste se mohli dopracovat k takové vodě a díky kterým se čistá voda udržuje mnohem lepší a jednodušší. K bazénu jste již na začátku určitě dostali i bazénovou filtraci, která vám bude filtrovat vodu od nečistot. Určitě se však netřeba spoléhat pouze na tento přístroj ale měli byste mít i další komponenty k vašemu bazénu. V naší nabídce naleznete bio-bazény, které mají biologickou filtraci. Najdete v nich biologicky upravenou vodu, která není totožná s tou chlorovou v klasickém bazénu. Provozní náklady jsou také nižší u bio-bazénech jako u klasických bazénech. Filtraci však třeba i kontrolovat. Mezi hlavní údržbu rozhodně patří její výplach, kdy se všechny nečistoty dostanou z ní ven. Bazénový vysavač by měl být také součástí vaší výbavy k bazénu. Jeho využití je v odstraňování nečistot na spodní části bazénu. Budete ho používat zejména tehdy, pokud bazén bude velmi znečištěný a spodek bude mít zelenou či hnědou barvu. Tehdy vám sice písková filtrace pomůže, avšak bazénovým vysavačem práci zvládnete mnohem lépe a účinněji. Pokud byste dělali preventivní údržbu bazénu pravidelně, to znamená, v kratších časových intervalech, pak se vám prakticky nemůže stát, že byste museli vyměňovat všechnu vodu v bazénu kvůli nečistotám respektive investovat velké finanční prostředky na to, abyste vodu vrátili do původního čistého stavu. Samozřejmě, existuje na znečištěnou vodu hned několik typů a druhů chemických prostředků, které po několika hodinách nabudou účinku. Určitě je to vhodné zejména tehdy, pokud nemáte dostatek času na výměnu vaší vody v bazénu ale naopak, není pro vás problém zainvestovat právě do zmíněných chemikálií do bazénu. Je třeba si však uvědomit, že se v něm budete koupat respektive se v něm budou koupat vaše děti. Určitě proto třeba brát ohled na to, jak velké množství chemických látek je v bazénu. Není dobré, pokud byste to s těmito prostředky proháněli a spoléhali se pouze na jejich sílu tehdy, když už je pozdě. O bazén je třeba se starat neustále a nemůžete si říct, že údržbu vody a bazénu uděláte později, protože tehdy už může být pozdě.

Mezi hlavní indikátory, které vám signalizují špatný stav vody v něm patří zejména hodnota pH. Ta se má pohybovat v rozmezí 7,0 až 7,4. Tehdy je hodnota ideální. Pokud byste ji měli vyšší či nižší, vhodnými doplňky ji víte naopak zvýšit či snížit. Tuto hodnotu si umíte naměřit jednoduchými papírky, které však mají tuto funkci. Po pár vteřinách ve vodě víte na papírku zjistit, zda je třeba vodu doplnit o nějakých chemický prostředek ale je všechno v pořádku. Mimo jiné má vliv na vodu v bazénu i její tvrdost. Hodnota tvrdosti v bazénu by za žádných okolností neměla přesáhnout 18 ° N.

Na závěr jedno pravidlo. Pokud chcete vodu v bazénu čistou, což rozhodně chcete, třeba se o ni starat pravidelně a ne nárazově.


Fotogalerie


Sdílejte na sociálních sítích
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 
předchozí <<  7/10 >> následující

Soubory cookie používáme, abychom zajistili co nejlepší prohlížení našich webových stránek. Další informace naleznete na stránce jak používáme cookies
SOUHLASÍM    Odmítám