logo
Nákupní košík



Bazény, Zastřešení, E-shop, Kontakt
Menu bazén
 

Vodní rostliny do jezírka

9.12.2013 10:59 | bio-bazeny

Vodní rostliny v jezírku patří k pěknému oživení, které si můžete dovolit i Vy, pokud máte zahradní jezírko. Vodní rostliny najdou své uplatnění ve více směrech. Vodní rostliny nejsou jen estetickou záležitostí jezírka, mnohým rybám či živočichům v jezírku poskytují domov a vytvářejí i důležitý plankton. Třeba si však při vysazování rostlin uvědomit, které typy se kterými mohou být, ale i to, zda mají dostatečný prostor na svůj růst či jiné podmínky, které si rozebereme níže.

 

Vodní rostliny do jezírkaKolik rostlin do jezera?

Každá rostlina v jezírku, ale i obecně, roste jinak, potřebuje k tomu jiné podmínky a vlastnosti okolí. Při vodních rostlinách hovoříme zejména o jejich hustotě na určitou plochu. V zásadě platí, že pokud chcete dosáhnout biologickou rovnováhu, stačí Vám k tomu pokrýt přibližně 30 % jezírka. Samozřejmě, potřebujete k tomu ještě další technologie, abyste dosáhli zmiňovanou rovnováhu jako například čerpadlo či filtr s UV lampou. Důležité však je, aby rostliny byly dostatečně různorodé respektive výběr rostlin byl takový, aby zajistil rovnováhu. U rostlin si snad každý vzpomene na okysličování a na to, jaký obecně mají velmi pozitivní význam na prostředí. Správným výběrem rostlin dokážete docílit okysličování na dostatečné úrovni, ale i zabránění nadměrné tvorby řas v jezírku.

 

Dělení vodních rostlin

V zásadě vodní rostliny rozdělujeme na tři typy a to podle jejich užitečnosti.

  • Mělké rostliny jsou snad ty nejméně esteticky pěkné, avšak mají svou nezastupitelnou funkci. Kromě toho, že dokáží dokonale čistit Vaše jezírko, postarají se io přísun kyslíku zejména během zimních měsíců, kdy je hladina jezírka zamrzlá. Je třeba je však každoročně prořídne.

  • Pokud hovoříme o rostlinách v jezírku, většinou máme na mysli bahenní rostliny, které v určitých ročních obdobích kvetou. Zpestřují tak celkovou plochu jezírka a jezírko samotné.

  • Filtrační rostliny jsou posledním druhem rostlin v jezírku. V biobazény, jaké nabízíme i my, se sázejí do speciálních substrátů. Ty rostliny přinášejí do vody nejvíce kyslíku a proto jsou velmi potřebné.

 

Vodní rostliny do jezírkaVýhody přítomnosti vodních rostlin

Zapomeňte na to, že vodní rostliny mohou jezírku škodit a potřebujete se o ně speciálně starat, jen aby neustále kvetly a rostly. Rostliny v koupacích jezírkách mohou vypadat velmi elegantně a vkusně. Stačí, když si zvolíte správný výběr a vytvoříme pomocí nich správnou biologickou rovnováhu. Spolu s rybami či jinými živočichy vytvářejí skutečně krásné prostředí. Nechte si i Vy zkrášlit svou zahradu koupacím jezírkem nebo bio - bazénem, díky čemuž si budete moci užívat chvíle v zahradě nejen během léta ale během celého roku. Rostliny nemusíte mít jen v samotném jezírku. Můžete je mít vysazeny i mimo jezírka a docílíte tím celkově velmi dobrou estetickou stránku celé zahrady. Jezírko dokáže zpříjemnit celkový pobyt v ní a dokáže Vám vytvořit potěšení během celého roku a to zejména z kvetoucích rostlin a celkového života v něm. Nechte nás, abychom i Vám vytvořili taktů oázu klidu a odpočinku ve Vaší zahradě. Kontaktujte nás a my se již postaráme o výstavbu a celkovou realizaci projektu.


Fotogalerie


Sdílejte na sociálních sítích
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 



Všechna práva vyhrazena - www.bio-bazeny.cz
Tvorba web stránek od GRANDIOSOFT




© Copyright 2011 | Bazény | Partneri | Tvorba web stránok od Grandiosoft | Blog

Soubory cookie používáme, abychom zajistili co nejlepší prohlížení našich webových stránek. Další informace naleznete na stránce jak používáme cookies
SOUHLASÍM    Odmítám